2 nap van hátra az éles rendszer indulásáig

2018. június 29. | Nincs hozzászólási lehetőség

Szakértők nyilatkozatai alapján sok cég még nem kötötte össze a számlázórendszerét a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal. A kisebb vállalkozások nem nagyon foglalkoznak a rendszerrel, a külföldi cégeknek pedig az anyacéggel kell a változásokat összehangolnia.

A mai és holnapi (június 29-30) napok maradtak arra, hogy szoftvert vásároljanak, illetve megbízzanak adótanácsadó cégeket a számlázási feladatok ellátására.

Az adatszolgáltatási kötelezettség hiánya esetén vasárnaptól az adóhatóság számlánként akár 500 ezer forintos bírságot is kiszabhat, de a cégek és az adószakértők is arra számítanak, hogy a hivatal elnéző lesz a kezdeti időszakban, azonban a hivatal nem tervez bírságmentes időszakot.

Ha Önt is érinti az online számlaadat szolgáltatás és szeretne segítséget kapni, kíváncsi a néhány napos tapasztalatokra, jelentkezzen konferenciánkra:

http://diamondtopconsult.hu/konferencia/online-szamlazas-adatszolgaltatas-2018-julius-10/

Forrás: Világgazdaság
Kérdések, vélemények

Diamond Top Consult

Cégünk minőségpolitikája

Diamond Top Consult Üzletviteli Tanácsadó és Szolgáltató Kft., mint felnőttképzési intézmény a képzéseiben résztvevők számára nyújt piacképes, naprakész tudásanyagot, tapasztalt oktatók közreműködésével.

Ismerjen meg minket