Korábbi előadás Adósságkezelés, követeléskezelés

IdőpontVárosHelyszín
2017.01.26., 10:00-15.00
BudapestDanubius Grand Hotel Margitsziget**** Budapest

Hogyan és miként juthat a pénzéhez?

 

Jöjjön el és szakértőink segítenek közelebb jutni a megoldáshoz!

 

Az előadásban elsősorban a lejárt pénzkövetelések érvényesítésére szolgáló fizetési meghagyásos eljárás alapjai, valamint az eljárás több mint hat éves közjegyzői tapasztalatainak az összegzésére kerül sor: mik a leggyakoribb, ügyfelek által vétett hibák, félreértések, továbbá milyen változások történtek, illetve várhatók. Szó esik majd az itthon még kevéssé ismert és alkalmazott európai fizetési meghagyásos eljárásról, valamint arról, hogyan lehet a közjegyzői okirat, közjegyző által jóváhagyott egyezség, vagy a jogerős fizetési meghagyás végrehajthatóvá nyilvánítását kérni annak érdekében, hogy más EU-s tagállamban végrehajtható legyen a benne foglalt követelés.

Előadóink:

161014_dr_parti_tamas1dr. Parti Tamás – közjegyző, a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke

 

 

 

 

 

 

 

Tematika:

 • A latin közjegyzőség jellemzői
 • Közjegyző az igazságszolgáltatásban –  bizonyítási kockázatok
 • A közjegyzői okirat mint a szerződési stratégia része
 • A végrehajtást célzó közjegyzői okiratok és a szerződések viszonya
 • A közvetlen bírósági végrehajtás közjegyzői okirat alapján
 • A közvetlen bírósági végrehajtást célzó közjegyzői okirat segédintézményei – közjegyzői ténytanúsítás – igazságügyi szakértő kirendelése és előzetes bizonyítás elrendelése közjegyző által
 • Közjegyzői okirat a 4.0 ipari forradalom korszakában

 

dr. Pulinka Mihálydr. Pulinka Mihály – jogi előadó, Magyar Országos Közjegyzői Kamara, Jogi Iroda

 

 

 

 

 

 

1. Magyar fizetési meghagyásos eljárás

 • az eljárás alapjai, helye az igazságszolgáltatásban
 • az eljárás folyamata
 • a fizetési meghagyás végrehajtása
 • gyakori hibák az eljárásban
 • tapasztalatok közjegyzői szemmel

2. Európai fizetési meghagyásos eljárás

 • az eljárás sajátosságai
 • gyakorlati tapasztalatok

 3. Tanúsítványok más EU tagállamban a közjegyzői határozat, közjegyzői okirat végrehajtásához

 

Szakmai kérdéseiket előzetesen megküldhetik az info@diamondtopconsult.hu e-mail címre.

Regisztráció során résztvevőinknek mappát, előadás anyagot (a rendezvény témájában a helyszínen az előadó által készített, az előadáson kivetített ppt) jegyzetet, tollat biztosítunk.

Részvételi díj:

 • Teljes ár: 24.900 Ft + ÁFA (27 %) /Fő/ konferencia, azaz bruttó 31.115 Ft / Fő
 • Kedvezményes ár: 22.900 Ft + ÁFA (27 %) /Fő/konferencia, azaz bruttó 28.575 Ft / Fő (a konferencia előtt egy héttel történő jelentkezés és a konferencia időpontjáig történő befizetés esetén)
 • 3 főnél több jelentkező esetén kérje egyedi, cégére szabott ajánlatunkat!

A részvételi díj magában foglalja:

 • a regisztrációkor átadott mappát, előadás anyagot, jegyzetet, tollat
 • érkezéskor bekészítve: kávét, teát, üdítőt, ásványvizet valamint édes és sós süteményt
 • délben bekészítve: kávét, teát, üdítőt, ásványvizet, háromféle szendvics ebédet (sajtos, sonkás, szalámis), salátát és gyümölcstálat

Konferenciánk  minden résztvevőjének biztosítjuk az étkezést, nem kell külön igényelni!

Megközelíthetőség:

Danubius Grand Hotel Margitsziget**** Budapest

Autóval, parkolás:  A Margitszigetre autóval csak az Árpád híd irányából lehet lehajtani Pest irányából. A lehajtót követően balra kell kanyarodni (járdasziget megkerülésével a kötelező haladási irány szerint), így a beléptető kapuhoz/sorompóhoz történik az érkezés. A sorompónál található parkoló őrház, mely oldalán van elhelyezve a jegykiadó automata,ahol a gomb megnyomásával ad ki jegyet a rendszer. A sorompón való belépéskor kérem a HOTEL gombot nyomja meg. A sorompó felnyílását követően érkezés a parkolóba – a rendezvény a második épületben (Grand Hotel Margitsziget – második épület jobbra) lesz, így közvetlenül előtte lehet parkolni. A parkolójegyet kérjük hozzák be magukkal a szállodába.

Parkolás: saját költségre, a parkolás díja kedvezményes áron (szállodai recepción történő fizetés esetén) 400 Ft/szgk/óra (a sorompónál történő fizetés esetén 525 Ft/szgk/óra). A parkolási költség a konferencia végén egy összegben fizetendő a recepción, cége részére számla kérhető.

GPS Koordináták: N 47°3247˝ E 19°319˝

Tömegközlekedéssel:  2016. július 28-ától várhatóan 2017 tavaszáig változik a 26-os és a 226-os busz útvonala, mert a Margitszigeten csatornázási munkákat végeznek és a buszok a Margit hídi lehajtót nem használhatják. A forgalmi rend első ütemében, várhatóan 2016 őszéig a 26-os busz az Árpád híd M és a margitszigeti Szabadtéri Színpad megállóhely között jár, a 226-os busz pedig az Árpád híd M és az Óbudai-sziget között közlekedik, betérve a Margitszigetre. A Margitsziget gyalogosan továbbra is megközelíthető mind az Árpád, mind a Margit híd felől, ezért akinek az útja a népszerű pihenőhely déli felére vezet, annak érdemes a 4-es vagy a 6-os villamosról a szigetnél leszállva, sétálva megközelítenie azt.

A változás jogát fenntartjuk!


Diamond Top Consult

Cégünk minőségpolitikája

Diamond Top Consult Üzletviteli Tanácsadó és Szolgáltató Kft., mint felnőttképzési intézmény a képzéseiben résztvevők számára nyújt piacképes, naprakész tudásanyagot, tapasztalt oktatók közreműködésével.

Ismerjen meg minket