MUNKAHELYI ADATVÉDELEM 2018.


IdőpontVárosHelyszín
2018.04.05., 10:00-14:00
BudapestAJAMK

MUNKAHELYI ADATVÉDELEM 2018.

 

Előadónk:

Dr. Kulisity Mária  bírónő, Fővárosi Közigazgatási és Munkaügy Bíróság

 

Ajánló:

Hogyan, milyen eszközökkel ellenőrizheti legális keretek között a munkáltató a munkavállaló munkavégzését? Miként lehet betekinteni a munkavállalók levelezésébe, számítógép használatába, az internetforgalmom, a közösségi hálózatok használata miként felügyelhető, mik a kamerás és GPS megfigyelés lehetőségei? Mik az adatkezelési szabályok a felvételi eljárás és a munkaviszony fennállása alatt? Milyen jogai vannak a munkavállalóknak az adatkezelés során és milyen munkaviszonyból származó kötelességei? Miként biztosítható a munkáltató jogos gazdasági érdekeinek, jó hírnevének és üzleti titkainak védelme? A munkajogban milyen korlátokkal érvényesül a szabad véleménynyilvánítási jog? Felhasználhatók-e a titkos felvételek a bíróságon, ha igen, miként? Előadónk a részletesen sorra veszi ezeket a kérdéseket és gyakorlati példákkal ismerteti a hatályos szabályozást bemutatva a hazai és nemzetközi bírói gyakorlatot. Az előadás kitér az EU új adatvédelmi rendeletére és az annak folytán prognosztizálható változásokra is.

 

 Témáink:

A munkahelyi adatvédelem szabályozása, az adatkezelés általános előírásai és munkajogi specifikumai ▪ Személyes adat és különleges adat kezelése, tájékoztatás, hozzájárulás, érdekmérlegelés, bizonyítási nehézségek, az önkéntesség megítélése ▪ A személyiségi jogok védelme, azok korlátozása ▪ A munkáltató jogos gazdasági érdekeinek védelme, az üzleti titok megőrzését biztosító hatékonyabb és kevésbé hatékony lehetőségek ▪ A munkáltató jó hírnevének védelme és a munkavállaló véleménynyilvánításának joga, annak korlátai, ▪ A munkavállaló munkahelyen kívüli magatartásának megítélése ▪ A felvételi eljárás során történő adatkezelés, az álláshirdetések tartalma, a pályázati anyagok kezelése, mire lehet rákérdezni a felvételi eljárás során, milyen nyilatkozat megtétele, alkalmassági vizsgálatok, felvételi tesztek teljesítése kérhető ▪ A munkaviszony fennállása alatt felmerülő adatkezelés, az együttműködési és tájékoztatási kötelezettség keretében a munkavállalónak milyen adatokat kell közölnie a munkáltatóval, mikor, milyen módon ▪ A várandósság bejelentése ▪ A munkavállalók ellenőrzésének jogszerű lehetőségei, ellenőrzési alapelvek ▪ A munkavállalók levelezésének, számítógép- és telefonhasználatának, internetforgalmának, a közösségi hálózatok használatának ellenőrzése, a kamerás és GPS megfigyelés lehetőségei, az okostelefon készülékek földrajzi helymeghatározása, csomagátvizsgálás, alkoholszonda, drogteszt ▪ A jogellenesen megszerzett bizonyítékok, titkos felvételek felhasználása

 

Regisztráció során résztvevőinknek mappát, előadás anyagot (a rendezvény témájában a helyszínen az előadó által készített, az előadáson kivetített ppt) jegyzetet, tollat biztosítunk.

Részvételi díj: 

  • Teljes ár: 24.900 Ft + Áfa /fő/ konferencia (bruttó 31.623 Ft)
  • Kedvezményes ár: 22.900 Ft + Áfa /fő/ konferencia (bruttó 29. 083 Ft, a 2018.03.29-ig történő jelentkezés és a konferencia időpontjáig történő befizetés esetén)
  • 3 főnél több jelentkező esetén kérje cégükre szabott, egyedi ajánlatunkat!

A részvételi díj magában foglalja: 

  • a regisztrációkor átadott mappát, előadás anyagot, jegyzetet, tollat
  • érkezéskor bekészítve: kávét, teát, üdítőt, ásványvizet valamint édes és sós süteményt
  • délben bekészítve: kávét, teát, üdítőt, ásványvizet, háromféle szendvics ebédet (sajtos, sonkás, szalámis), salátát és gyümölcstálat

Konferenciánk/előadásaink  minden résztvevőjének biztosítjuk az étkezést, nem kell külön igényelni!

 

Megközelíthetőség:

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

(1131 Budapest, József Attila tér 4.)

https://goo.gl/maps/BJctg16Y1yT2

A változás jogát fenntartjuk!
Kérdések, vélemények

Diamond Top Consult

Cégünk minőségpolitikája

Diamond Top Consult Üzletviteli Tanácsadó és Szolgáltató Kft., mint felnőttképzési intézmény a képzéseiben résztvevők számára nyújt piacképes, naprakész tudásanyagot, tapasztalt oktatók közreműködésével.

Ismerjen meg minket